Blogs

Uzzini jaunāko informāciju

Ātro kūku pagatavošana

Iedomājies – ir sestdiena, tu bezrūpīgi laiskojies mājās, kad pēkšņi saņem zvanu no sen neredzētiem draugiem, kas sola pavisam drīz ierasties ciemos. Ko likt uz galda? Lai iepriecinātu sevi un savus ciemiņus ar gardu un vasarīgu kūku, tev nemaz nav nepieciešams daudz laika un pūļu – ielūkojies šajā rakstā, un tu uzzināsi, kāda ir ātrās ķiršu kūkas recepte, kā pagatavot “fikso” ābolu plātsmaizi un medus kūku.

Ātrā kūka ar ķiršiem (gatavošanas laiks – apm. 50 min)

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 200 g cukura;
  • 100 g margarīna;
  • 300 g kviešu miltu;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera;
  • 1 tējkarote vaniļas cukura;
  • Kanēlis (pēc izvēles);
  • 100 g ķiršu sulas vai piena;
  • Ķirši (daudzums pēc izvēles);
  • Pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • Sakuļ olas, tām pakāpeniski pievieno cukuru un kausētu margarīnu. Pārējās sastāvdaļas – miltus, cep.pulveri, vaniļas cukuru, kanēli sajauc ar sulu vai pienu un pievieno iepriekš gatavotajam maisījumam;
  • Atbrīvo ķiršus no kauliņiem, daļu no tiem liek cepamās formas apakšā, virsū lej mīklu, uz kuras atkal liek kārtu atkaulotu ķiršu (vai citus augļus/ogas);
  • Šī ātri pagatavojamā kūka jācep 30 – 35 minūtes 200 grādos;
  • Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.

Ātrā medus kūka (gatavošanas laiks – apm. 1,5 h)

Sastāvdaļas (biskvītam):

  • 1 glāze jeb 200 g cukura;
  • 4 olas;
  • 2 – 3 ēdamkarotes šķidra medus;
  • 1,5 glāzes jeb 250 g miltu;
  • 1 tējkarote dzeramās sodas.

Sastāvdaļas (krēmam):

  • 400 g skāba krējuma (ja vēlas treknāku, jāizvēlas saldais krējums);
  • 0,5 glāze jeb 100 g pūdercukura;

Pagatavošana:

  • Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo ar cukuru, pēc tam turpina kult, pa vienam pievienojot dzeltenumus, medus, ar etiķi dzēstu sodu, miltus. Gatavo mīklu lej ietaukotā formā;
  • Ātrā medus kūka jācep aptuveni 30 minūtes 170 – 180 grādus, kamēr biskvīts gatavs;
  • Iegūto biskvītu sagriež piecos slāņos (vadoties pēc biezuma);
  • Krēmu pagatavo, sakuļot krējumu ar pūdercukuru;
  • Katru slāni apsmērē ar krēmu, kārto vienu virs otra;
  • Apsmērē arī tortes augšdaļu un sānus, virsū liek riekstus un rīvētu šokolādi.

Ātrā ābolu plātsmaize (gatavošanas laiks – apm. 35 min)

Šis ātrais ābolu pīrāgs ir viens no šīs vasaras top desertiem, kuru jāizmēģina arī tev! Ikviens kaut reizi ir baudījis pašceptu ābolkūku, un šī garša noteikti arī tevī raisīs atmiņas no bērnības. Lai arī daudzas ābolu kūkas receptes ir līdzīgas, šī būs tā, kuru pagatavot ļoti ātri un vienkārši.

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes jeb apm. 300 g miltu;
  • Šī ābolu kūkas recepte ietver 1 glāzi paniņu (nevis kefīra);
  • 3 olas;
  • 1 glāze jeb 300 g cukura;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera;
  • 0,5 tējkarote sodas;
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura;
  • 7 vidēja lieluma āboli;
  • Dekorēšanai – cukurs, kanēlis un skābais krējums (daudzums pēc izvēles).

Pagatavošana:

  • Nomizo ābolus, sagriež garenās šķēlītēs;
  • Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, paniņas, miltus, cepamo pulveri un sodu. Sajauc kopā;
  • Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu, pa virsu saliek ābolu šķēlītes;
  • Tā kā šī ir ātra ābolu kūka, tā jācep 25 minūtes 220 grādos;
  • Kad tā gatava, izņem ārā un uzreiz pārlej ar maisījumu, kurā sajaukts skābais krējums un cukurs. Visu pārkaisa ar kanēli.
  • Bauda, kamēr silta, var pasniegt kopā ar vaniļas saldējuma bumbiņām.

Ceram, ka tev šīs idejas noderēs! Un, lai arī turpmāk zinātu, kā jāgatavo ķiršu, medus vai ābolu kūka, recepte jāizprintē vai jāpieraksta. Tā tu to nekad nepazaudēsi.